MACARİSTAN SCHENGEN VİZESİ – Ticari Vize « Macaristan Postası | Avrupa'da bir ülke

SON DAKİKA

Macaristan Devlet Bursları açıklandı

GEREKLİ BİLGİLER, GÜNDEM

MACARİSTAN SCHENGEN VİZESİ – Ticari Vize

Macaristan’ı ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları ve Türkiye’de en az dönüş tarihi itibari ile 3 ay geçerli yasal oturma izni olan yabancı uyruklu kişiler, Schengen vizesi almaları gerekmektedir. Schengen vizesi her 6 aylık dönemlerde en fazla 90 gün Schengen bölgesinde kalma hakkı verir.

Pasaportun en az dönüş tarihi itibari ile 90 gün geçerli olması gerekmektedir.

Bu haber 25 Aralık 2020 - 22:38 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Macaristan’ı ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları ve Türkiye’de en az dönüş tarihi itibari ile 3 ay geçerli yasal oturma izni olan yabancı uyruklu kişiler, Schengen vizesi almaları gerekmektedir. Schengen vizesi her 6 aylık dönemlerde en fazla 90 gün Schengen bölgesinde kalma hakkı verir. 

Pasaportun en az dönüş tarihi itibari ile 90 gün geçerli olması gerekmektedir.

T.C. hususi, hizmet ve diplomatik pasaportları 90 güne kadar olan kalışlarda vizeden muaftır.

VİZE BAŞVURU SÜRECİ
AÇIKLAMABAŞVURU SÜREÇLERİ
Başvurunuz öncesinde seyahat planınızı ve amacınızı belirlemeniz gerekmektedir. seyahat planınız ve seyahat amacınız hakkında herhangi bir yönlendirme yapamamaktayız. Seyahat amacınızı belirledikten sonra gideceğiniz ülkenin seyahat türleri sekmesinden gereken evrakları dikkatlice okumanız ve hazırlamanız gerekmektedir.BAŞVURU ÖNCESİ
Randevunuzu web adresimiz veya çağrı merkezimiz aracılığı ile alabilirsiniz. Online randevu almak için burayı tıklayınız. çağrı merkezimize 0212 245 95 95 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.RANDEVU ALIMI
Başvuru ofisimizden sadece Kısa süreli (90 güne kadar kalış) schengen vize başvurusu yapılabilir. Almış olduğunuz randevu saatinde başvuru için hazırlamış olduğunuz eksiksiz evraklar ile birlikte başvuru merkezimizde olmanız gerekmektedir. 25.09.2014 tarihi ve sonrasında parmak izi verdiyseniz başvurunuzu şahsen gelmeden bir acente aracılığı ile yapabilirsiniz. 25.09.2014 tarihinden önce vize aldıysanız ve vize başvurusu esnasında parmak izi vermediyseniz (VIS ibaresi olan schengen vizeniz yoksa) mutlaka şahsen gelmeniz gerekmektedir. Başvuru ücretleri(Vize ücreti-Hizmet bedeli) sadece Euro olarak ve nakit ödenmektedir.Ek servis hizmet ödemelerini(Kurye talebi-Form doldurma-Fotograf-Fotokopi-Çıktı alma…) TL olarak ve nakit yapabilirsiniz.Tüm evraklar a4 boyutunda olmalıdır.Başvurunuzu şahsen veya bir acente aracılığı ile yapabilirsiniz, başvurunuzu aile bireyleri veya bir yakınınız yapamaz. BAŞVURU SÜRECİ
Başvurunuz As Visa Solutions Başvuru Merkezi tarafından teslim alındıktan sonra 1 iş günü sonrasında konsolosluğa iletilir. Sistemimize kaydedilen bilgiler As Visa Solutions Vize Başvuru Merkezi veri tabanında başvurunuz süresince saklanır. Kişisel bilgileriniz konsolosluk dışında 3. kişi veya kişiler ile paylaşılmaz. As Visa Solutions başvuru merkezine bunu bilerek ve kabul ederek başvuru yapmış sayılırsınız.BAŞVURU SONRASINDA
Ortalama vize işlem süresi 15 gündür. Özel durumlarda, bu süre, özellikle daha fazla inceleme gerektiğinde, en fazla 30 takvim gününe kadar uzatılabilir. İstisnai olarak, ek belgelere ihtiyaç duyulduğunda, süre maksimum 60 takvim gününe kadar uzatılabilir. Bu süre konsolosluğun yoğunluğuna göre uzatılabilir ve kısaltılabilir.
Pasaport takibini adınız ve soyadınız ile çağrı merkezimizden takip edebilirsiniz. Pasaport bilgileriniz, kişisel bilgileriniz ve vizenizin sonuçları hakkında çağrı merkezimizden bilgi verilmemektedir
 
Vize sonucunuz hakkında çağrı merkezimizden bilgi verilmemektedir.
PASAPORT TAKİP SÜRECİ
Pasaportunuzu başvuru merkezimizden siz yada Soyadınızın tutuğu bir yakınınız veya soyadınız tutmasa dahi birlikte başvuru yaptığınız bir kişi pasaportunuzu teslim alabilir. Pasaportunuzu bir yakınınız veya seyahat ettiğiniz arkadaşınız teslim alacaksa kimlik fotokopiniz altına pasaportumu ……. isimli kişi teslim alabilir altına isim soyadınız ve imzanızın yer aldığı bir vekalet ve turcu fişinizin orijinali ile pasaportunuzu teslim alabilirler. Pasaportunuzu şahsen teslim alacaksanız size başvuru esnasında verilen turuncu fişi ve kimliğinizi yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Başvuru esnasında kurye talep ederseniz ,pasaportunuz dilediğiniz bir adrese UPS kargo şirketi aracılığı ile teslim edilir.PASAPORT TESLİM SÜRECİ

MACARİSTAN VİZESİ İÇİN GEREKLİ DOKÜMANLAR

  • BAŞVURU FORMU: Başvuru formu eksiksiz doldurulmalı, okunabilir olmalı ve son sayfadaki imza bölümü, pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır. Ev ve e-mail adresleri 17. maddeye yazılmalı, cep telefonu numarası başvuran kişiye ait olmalıdır. Başvuru formları mavi, siyah kalemle ya da bilgisayarda doldurulabilir. Başvuru sahibinin 18 yaşın altında olması durumunda, imzaların her iki ebeveyn tarafından atılması gerekir.
  • İKİ ADET BİOMETRİK FOTOĞRAF: Fotoğrafların son 3 ay içerisinde çekilmiş olması, yüzün objektife direkt olarak bakması, yüzün, kulakların ve alnın görünür olması, fon renginin beyaz ve fotoğrafların 35 mm x 45 mm ölçülerinde olması gerekir.
  • SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI POLİÇESİ: Yurtdışı Seyahat Sigortaları “ıslak imzalı ve kaşeli” olmak zorundadır. ıslak imzalı ve kaşeli olmayan seyahat sigortaları tarafından kabul edilmeyecektir.
    Sigorta tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalı ve öngörülen minimum transit ve kalış süresini kapsamalıdır. Minimum poliçe kapsamı 30.000 € olmalı ve minimum seyahat süresini kapsamalıdır.
    Not: Seyahat sağlık sigortası poliçenizi başvuru merkezimizde yaptırabilirsiniz. Detaylı bilgiyi başvuru merkezlerimizdeki bankolarımızdan alabilirsiniz. 
  • PASAPORT FOTOKOPİLERİ: İşlem görmüş tüm pasaport sayfalarının tam sayfa fotokopileri ile birlikte, kimlik bilgilerini içeren sayfaların tam sayfa fotokopileri gereklidir.
    Not*: Eğer varsa, son 3 yıl içerisinde alınmış Schengen, İngiltere, Amerika vizelerinin fotokopileri de gereklidir.
    Not**: Birlikte seyahat edeceğiniz kişilerin pasaport ve vize fotokopileri de gereklidir. Birlikte seyahat ettiğiniz kişinin yeşil pasaportu olması durumunda, pasaportun kişisel bilgileri içeren sayfasının fotokopisi yeterli olacaktır.
  • İŞVERENİN İZİN YAZISI: Belgenin mutlaka başvuranın şirketinden, çalışanın seyahat tarihlerini ve bu tarihlerde izinli olacağını belirtecek şekilde antetli kağıda basılarak işvereni tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş olarak alınmış olması gerekir. Maaş bordrosu orijinal olmalı, son 3 aya ait ve mutlaka şirket yetkilileri tarafından imzalanmış ve damgalanmış olmalıdır. Dilekçe Türkçe, İngilizce ya da Macarca yazılmış olabilir.
  • ORİJİNAL KİŞİSEL BANKA HESAP ÖZETİ: Başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce bankadan alınmış son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümü alınmalı bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli ve imza sirkülü olması gerekmektedir. Banka hesabı internetten alınmış olsa dahi bankadan kaşe ve imza yaptırılmalıdır. Kişi şirket sahibi ise yüksek bakiyeli şirket banka hesabı ile başvuru yapabilir. Hesabınızda seyahatinizi finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.  (Hesabınızda seyahatinizi finanse edebilecek yeterli meblağ bulunmalıdır).
    Not: Başvuru sahipleri, banka hesap özetinin yanısıra ayrıca kredi kartı dekontlarının fotokopilerini de ekleyebilirler. (Kredi kartı dekontunu eklemek mecburi değildir)
  • ŞİRKET DOKÜMANLARI: Faaliyet belgesi (son 6 ay içerisinde alınmış olmalıdır). Ticaret sicil gazetesi (Ünvan ve şirket ortakları net bir şekilde belirtilmiş olmalıdır). Vergi levhası (Güncel olmalıdır. Kapanan vergi dönemleri işlenmiş olmalıdır). İmza sirküleri (Şirket yetkilisinin bulunduğu veya şirket yetkilisi tarafından vekalet verilmiş ise, imza sirkülerine ek olarak vekalet ve vekalet verilen kişinin imza beyannamesi gerekmektedir.)
  • SPONSOR MEKTUBU: Seyahat masrafları bir aile üyesi tarafından karşılanacak ise, seyahat edecek olan kişilerin arasındaki ilişki kanıtlanmalıdır.
    Not: Seyahat masrafları eş tarafından karşılanacak ise, evlilik cüzdanı gereklidir.
  • EVLİLİK CÜZDANININ KOPYASI: Seyahat masrafları eşlerden biri tarafından karşılanacak ise ya da soyadlarında değişiklik var ise verilmelidir.
  • İKAMETGAH BELGESİ: Yabancıların vize başvurusu yapabilmeleri için, mutlaka geçerli bir ikametgah belgeleri bulunmalıdır.
  • KİMLİK FOTOKOPİSİ : T.C. kimlik numarası olması gerekmektedir.
  • ÖĞRENCİ BELGESİ: Okuldan alınmış ve güncel olmalıdır.
    Not: Öğrenci kartı geçersizdir.

İŞ ZİYARETİ AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ

  • Uçuş / seyahat rezervasyonları ya da hedeflenen ulaşıma ait diğer belgeler: Rezervasyon(lar) – Otobüs, Tren, Uçak, Taşıt, Feribot vs.- PNR (rezervasyon numarası) ya da bilet numarası, yolcuların isimleri ve seyahat tarihlerini içermelidir. Birden fazla ülkeye seyahat etme durumunda, şehir/ülke transferleri mutlaka gösterilmeli ya da dilekçede belirtilmelidir. 
  • Geçim belgesi: Örneğin, son 3 aydaki hesap hacmini içeren banka hesap dökümü ve – son 3 aya ait maaş belgesi gibi düzenli gelirin belgesi (ya da benzeri).

Aşağıdaki dokümanlar kategorilerine göre sunulmalıdır:

  • Başvuru sahibi çalışan ise – iş vereninden mektup, faaliyet belgesi ve/veya izin onayı, son üç aya ait ücret pusulası. İşe giriş bildirgesi ( Barkodlu )  
  • Her bir başvuru sahibinin emekli, işveren ve çalışan farketmeksizin sosyal güvencelerini sağlayan belgelerini sunması gerekmektedir. E-devlet’ten ya da SGK müdürlüklerinden alınabilir. E-devlet belgelerinin Barkotlu olması gerekmektedir.
  • Başvuru sahibi çiftçi ise – Tarım odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.
  • Başvuru sahibi özel bir firmada çalışan ya da firma sahibi ise: ticaret odasındaki şirket kaydı ve ticaret sicil kaydı bülteninin kopyası.
  • Vergi ödeme tablosu. 
  • Başvuru sahibi emekli ise:E-devlet internet sitesinden alınmış emekliliği kanıtlayan belge ( barkotlu ) emeklilik maaşının yattığı banka hesap dökümü.
  • Sponsorluk ve/veya konaklama belgesi.
  • Davetiye ve/veya ulusal mevzuata göre garanti (Not: Üye Ülkelerin büyükelçilik ve başkonsolosluklarının web sitelerinde konuyla ilgili daha detaylı bilgi ve indirilebilir formların linkleri bulunmaktadır).
  • Not : Kişi, şirket ya da kurumlar tarafından gönderilen davet yazılarında davetiyeyi gönderen kişi ya da kurumların e-mail adreslerinin bulunması zorunludur. 
  • Macaristan’daki şirket tarafından seyahat edenin adına düzenlenmiş, seyahat edecek olan kişinin ve seyahatin bilgilerini içeren, antetli davetiye mektubu gereklidir. Orijinal davetiye ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır. “Başvuru için orijinal davetiyenin çıktısı” yeterli olur.
  • Fuara katılım için giriş kartı ya da katılımla ilgili dokümanlar.
  • Fuara giriş kartını ya da fuarı düzenleyen firma tarafından, seyahat edecek kişi adına düzenlenmiş, seyahatin detaylarını içeren davetiye mektubu.

SÜRESİ DOLAN PASAPORT
Vize işlemleri ne kadar sürer? Vize işlemleri 15 takvim günü sürmektedir. Bu süre içerisinde herhangi bir karar garanti edilememektedir. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları için acil işlem yoktur. Acil işlem sadece Avrupa Birliği ile vize kolaylaştırma anlaşması bulunan ülkelerin vatandaşları için bulunmaktadır.


İTİRAZ (TEMYİZ):

Vize reddinin nedeni, yayınlanmış olan red formu kullanılarak konsolos tarafından bildirilir. Form Macarca dilindedir ancak İngilizce ve Türkçe versiyonları da başvuru sahibine sağlanmıştır. Başvuru sahiplerinin olumsuz bir karara itiraz etme (temyiz) hakkı bulunmaktadır. İtirazlar şahsi olarak, red kararının alındığı günden itibaren 8 takvim günü içerisinde Macaristan Başkonsolosluğu İstanbul’da yapılabilir. İtiraz başvurusu için RANDEVU ALMAK ZORUNLUDUR. Randevu linki : https://ifr.mfa.gov.hu/Idopontfoglalas/Pages/Idopontfoglalas.aspx

İtiraz işlemlerinin ücreti 35 Euro’dur ve bu tutarın ödemesi itirazla aynı anda yapılabilir. İtiraz işlemleri, başvuru tarihinden itibaren 15 takvim günü sürmektedir. İtiraz değerlendirmesi yargıya tabi olabilir. Red durumunda istenildiği zaman yeni bir başvuruda bulunulabilir ancak bu durumda vize bedelinin tekrar ödenmesi gerekir. Yeni bir vize başvurusu tekrar yapılabilir.  Macaristan ve Norveç arasındaki vize temsiliyeti anlaşmasına göre, Macaristan’ın vize başvurunuzla ilgili olumlu bir karar verememesi durumunda, başvurunuz Ankara’daki Norveç Büyükelçiliği tarafından Norveç Göç İdaresi’ne (UDI) ikinci bir görüş için yönlendirilebilir.
Norveç Göç İdaresi’ndeki işlem sürelerini görmek için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız:
https://www.udi.no/en/word-definitions/case-processing-times/#link-2319

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.